1 Nisan 2013 Pazartesi

Bir "Zaman" ın bir "zaman" ki halleri

Hey , zamanınızı ileriye aldınız değil mi ?
Zamanınızı ney laann! Saatinizi dimi doğru olan. Cevap heee.
Dün kafamda ki tüm her şeyi dünya saatiyle dışarıya atıp bu durumu düşündüm. Biz saatimi ileriye alıyoruz zamanı mı ? Saati ileri alıyorsak ‘zaman’ kim ? O değil ikisi de çok çabuk geçiyor be. Her acımızı , anımızı , sevdamızı emanet ettiğimiz “zaman” a acımasız mı davranıyoruz ne dersiniz ?

Geçen gün kafam bozuldu işi gücü bıraktım “Zaman” ı bulmaya gittim. Önce kayboldum sonra dedim bu böyle olmucak sora sora PaşaLimanı bulunur. Dedim oğlum Tolga git sor.
Yaşlı bir amcaya sordum benden sigara istedi , sigara içmediğimi söylediğimde alnımdan öpüp bana yeri söyledi. Yeri pek seçemesem de hafiften yaklaştığımı hissettim ama emin olmak için telefonumdan navigasyonu açtım. Bulur herhalde diye düşündüm koskoca zamanı kendi başına bir saat ileriye almış mına koyim “zaman”ın nerede olduğunu mu gösteremiyecek..

Harbiden de buldum. Mahallenin adı “ Gönül Sokak “ tı. Şaşırdım , zamanın ne işi olur du ki gönül sokakta. Otuzikinci numara daire üç diye söylendi. Hemen koyuldum merdivenleri çıkarken gözüme çarpan ilk şey duvarlarda ki tablolardı. Ne ilginç bir bina diye kendimce serzenişlerde bulundum.

 İlk kattan geçerken biraz gürültü filan vardı ne var diye kafamı bi uzattım Keremcem çıktı şarkıcı olan. “Nabıyonuz hacı kolay gelsin dedim.” Kafa salladı ağzından yediği şeyi göstererek. “ Hayırdır o ne , ne yiyon ver bende yiyeyim” dememle arkadan Zara’nın sesini duydum. “ Alll beni all , all beni alll beni beni beniii “
Kendimden geçmiş müziğin ritmiyle coşarken , yumuk gözlerimi açtığımda gördüklerim karşısında şok oldum!
Albeni’de ki karameli test etmek için Mahmut Tuncer girişmiş Özlem Tekin’in gözlerinden akan karameli yalıyordu , sonra bayıldı. Hemen panikleyip “ La Kerem olum müdahele etsene adam bayıldı dedim. “ “ Bana bir daha Kerem deme annem kızıyor benim adım Keremcem” diyip oda bayıldı. Haliyle korktum ve bir üst kata doğru çıktım.

İkinci katta kim oturuyor bilmiyorum ama içeride bir Serdar Ortaç ve Demet Akalın düeti vardı. Elim ayağım titrek bir şekilde polisi aradım.
“ Aloo memur bey , burada çok ağır işkence yapılıyor lütfen yardım edin” diye bağırıp kapattım. Bulunduğum stres çok ağır gelmiş olacak ki oracıkta dizimin bağları çözüldü ve oturdum. Oturmamla “zaman” a karşı olan saygım bir kat daha arttı. O yüzden bu kadar değerliydi herkes için , o yüzden herkes en özelini en dilediğini en olmazını yüklüyordu.
Ben beş dakika bile dayanamazken , o bunca senedir bu zulümü nasıl çekti ?

Bir çırpıda toparlanıp “zaman” ın oturduğu daireye geldim.Kapı açıktı , korktum önce sonra bir cesaret içeriye girdim. Kimse yoktu . Sesleneyim dedim sesime cevap veren de olmadı , iyice kıllandım. Sonra tam karşımda ki odanın kapısına doğru yöneldim içeriden sesler geliyordu , tanıdık sesler.
Kapıya doğru geldim birde ne göreyim! Kapıda “ Otuzbir çekiyorum rahatsız etmeyin “yazıyor.
Yuh mına koyim dedim sinirlenip daldım içeriye….

Hani herşey beklenebilirdi ama gördüklerim karşısında resmen dilim tutuldu. Yerde bir sürü beklemişlikler , hayaller , yitirdiklerimiz , kaybettiklerimiz yani milyonlarca anı ve acı vardı , hüzünlendim ve titrek ses tonuıyla “ bunlar ne ? “ diye sordum.
Hiç çekinmeden cevap vermeye başladı “ kardeş kusura bakma ama boşalınca durduramıyorum etrafa saçıyorum böyle , solo hem hesaplı hem uygun dediler aldım ama işe yaramadı”. Papia diye bir marka varmış ondan bahsetti , anlamadım..
Eğilip yerden biraz avucuma aldım , çok yabancı geldi. “ Sen nasıl boşalıyorsun olum “ dedim. “ Sol elimle “ dedi.
“ Manyakmısın olum zikin sola eğilir sağ elle dene “ dedim. Tavsiyemi duyunca bir orgazm sigarası yaktı , bir tane de bana uzattı içmedim , şaşırdı.. Karşıda ki tabureyi gösterdi , oturdum. Ve başladı konuşmaya..

Zor geldi be olum çok zor artık kaldıramıyorum bana yüklenenleri, ne yapayım bana akıl ver. Aşık olurlar bana bırakırlar , ayrılırlar bana bırakırlar , sikerler bana bırakırlar. Öyle bakma lan . Geçen çiftleşen bir çifte tanık oldum . Sen kondom kullanma ondan sonra de ki bir iki hafta bekleyelim zamanla anlarız gebemisin değimlisi.. düşün be olum ne haldeyim!
Sonra bir de şu var , neden her şeyi erteliyorsunuz ? Tabii yayarsınız kıçınızı beklersiniz. Nasıl olsa zaman var mına koyim o halleder dimi. Zaman unutturur , zaman alıştırır.
Be tipini siktiklerim ya ben ne yapayım , çok yalnızım lan!
Olum bu saatler ileriye geriye alınmasa kimsenin beni hatırlayacağı yok. Bak koçum belli ki Demet Akalın ve Serdar düeti seni strese sokmuş ama sana bir zaman tavsiyesi.; hiçbirşeyin sonradan geçtiği yok , sadece alışırsın. Seversen sikilirsin olayını artık at beyninden. Hayat sevdiğini söyleyemeyenlerin yankılarıyla çınlıyor kulağımda ; zaman zaman zaman diye.
Yoruldum be Tolga , hadi zor değil içinizde ki kibirleri , nefretleri atmak. Burada her boşaldığım zaman anla ki biri daha acısını bana yüklemiş , benim orgazmım da bu. Acı çekmek ve insanları oyalamak. Sakın benden korkma ben acımasız değilim ama “Hayat” çok acımasız , hadi şimdi beni yalnız bırak kapıyı da çek..

Gittim , merdivenlerden aşağıya doğru inerken Mahmut Tuncer hala baygındı. Ona suni tenefüsü gençlik ve spor bakanı Suat Kılıç seksi ses tonuyla yapıyordu. Şaşırmadım bile.
Gittim , gece olmuştu zaten. Ve son olarak üzerime düşen görevimi yaptım.
Ne mi ?
Saatimi bir saat ileriye aldım..

29 yorum:

  1. Hiç böyle bakmamıştım Tolga. Ben hep zaman bize yüklüyor, zaman bizden götürüyor derdim. Meğer biz canına okuyormuşuz zamanın.

    Ama ben eminim saati değil zamanı ileri ya da geri alıyoruz :)

    Güzel olmuş yazın, eline sağlık.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gittim bizzat görüştüm diyorum ya.
      hakikaten acınacak haldeydi
      :)

      Sil
    2. Gece gece saçmalamışım ben bu yorumumla. Bir daha geceleri yazı okumayacağım. ;)

      Ben de merak ettim şimdi nasıl geri alıyoruz zamanı, ne yazmışım ben öyle. Neyse bir ara düzeltme yazısı göndereyim :))

      Sevgiyle kal safransarı :))

      Sil
  2. sen naıl bir çocukluk geçirdin amk
    birdaha albeni falan yeme lan. hep bu yüzden oluyosun böyle .d

    YanıtlaSil
  3. Waşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş aga hayal gücün atarlanmış ! =)

    YanıtlaSil
  4. Hayat sevdiğini söyleyemeyenlerin yankılarıyla çınlıyor kulağımda ; zaman zaman zaman diye.
    Bu satırı çok sevdim..
    Güldüren, düşündüren güzel bir yazı..
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herşey için çok geç demek için belki de çok geç dememek için
      haydi biraz cesaret..

      Sil
  5. Yazının ilk kısımlarında yorumum şekilleniyordu. Kesin rüya dedim neticen açıkta kalmış diye bir yorum geliyordu. Sonra değiştiiii! :)

    Zaman sana ne yapman gerektiğini söylemiş ya da bizlere ne yapmamız gerektiğini. İnsanlar sevmeyi erteler, sevdiğini söylemeyi erteler, herhangi bir işi yapmayı erteler...... Sonra zaman otuz bir çekerek tüm bu geçmişini önüne boşaltır. O kadar geçmişi temizle temizleye bilirsen. Artık Solo mu kullanır, papia mı kullanır, bunlar geçmişini temizler mi, orası meçhul. Rulo sayısı da önemli şimdi bak. hehehehehe...

    Bu insanlar için zaman ilerlemez. Hep yapmayı düşündükleri, erteledikleri yer de çakılı kalır, onlar için ilerleyen tek şey somut, görebildiğimiz saattir. Rahat bırakın şu zamanı artık. Hiç bir şeyi ertelemeyin zaman sizi beklemez. Siz zamanın bir diliminde çakılı kalırsınız, sonra al geçmişini bana çok yük yapıyor diye önünüze kusuverir. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heyt ne güzel yorumlamışsın ama. Çok seviyorum hakikaten yazının tamamını okuyup yorum yapanları :) .
      Biz ne kadar konuşursak konuşalım bu denklem hiçbir zaman değişmez Anarşi.. Birde Anarşi nedir ya ismini desem bişey olur mu :d
      bi alışamadım şu gizliliğe :)

      Sil
    2. Sen istediğini diyebilirsin bana, bir tek sana serbest hehehehe... Şimdi ben de bisey demek iştiyoyum ama şen bana kızarşın hehehehehe.... ne diyeceğimi biliyoşun değil mi ? :D

      Sil
  6. Sen bu aralar biraz fazla mı tv mi izliyorsun tolga :)
    Zaman konusuna gelince o kadar hızlı akıp gidiyor ki... Üniversiteye başladığımda 16 yaşındaydım. Okulu bitireceğim zamanlar çok uzakta, okulu bitireceğim yaş çok uzakta zannediyordum. Oysa okulda bitti o yaşı da çoktaaaaaan geçtim. :)
    Zaman bizimle dalga geçiyorda bizim haberimiz yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep bu reklamlardan bu hallerim.
      Zamana laf yok, biraz eğlenmek onun da hakkı.

      Sil
  7. :))değişik bir bakış açısı

    YanıtlaSil
  8. ben yine geldim buralardayım :) değişik bir yazı olmuş bu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin tekrardan adıgüzel,
      eyvallah :)

      Sil
  9. Aahahha bu çok iyidi abi ya , idolümsün .d

    YanıtlaSil
  10. Yuh bu eyleme böyle anlam yüklemesi. Hayran oldum!

    YanıtlaSil
  11. Nasıl başladı, nasıl devam etti, nasıl bitti.
    O değil de, samimiyetin Tolga, samimiyetin.. Alıp yanaklarından sömürürcesine öpesim geliyor bazen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emiliaaa , hoşgeldin tekrardan sende. arayı açma bu kadar yahu.
      "uzanıp kendi yanaklarımdan öpüyorum"
      :)

      Sil
  12. bulmuşsun ama sonunda zamanı.
    :)

    YanıtlaSil
  13. Tolgaa :D hayal gücünnn :D

    YanıtlaSil