6 Haziran 2016 Pazartesi

Bilinçsiz Deli


Neden iki duvar aralarını seçiyorsun ve hep aynı yerdesin, bunun bize sebebini söyleyebilir misin?
-Yıı.. Yok, sadece orada olmalıyım diyorum kendime. Belki kaçış için plan yapıyor da olabilirim. Bilmiyorum. Sizce önemli mi? Orada değil de dört adım ilerideki kanepenin üzerinde olsam ne olacak. Bana çıkan sesleri mi soracaksınız, rahatlığından mı bahsedeceksiniz, öğrenmek istediğiniz ne? Bir kere çok manasız bakıyorsunuz bana. İnsan bir şey düşünmeden nasıl yaşayabilir? Mesela sen, evet evet, gözlüklü top sakallı olan. Üzerindeki giysinin rengi niye beyaz, niye o orada? Sizler mesela, taktınız ya benim köşe başında çömelip düşünmeme. Peki sizlere dayatılan ve konumuzu belli edecek o dört duvar arasındaki süregelmiş zelzelenize ne diyeceksiniz? Siz sorguladınız mı niçin buradayım, neden her gün aynı yerdeyim? Sizin benden bir farkınız yok. Tek farkınız özgürce sevişmek. Tek farkınız düşünmeden yıllarınızı heba etmek.

Düşünebilmeyi bir dayatma olarak gördüğünün farkında mısın? Bu sana zarar veriyor. Ve tahmin edersin ki bu yüzden buradasın.
-Bana biçtiğiniz pay umrumda değil. Hem sorgulasam ne olacak. Bana sormadan aldığınız kurallarınız yüzünden bana istediğinizi yapacaksınız nasılsa. Benim Tanrım olmaya çalışıyorsunuz lâkin burada gökyüzü yok. Benim Tanrım orada, üzgünüm bayım.

Bu demek oluyor ki bir şeylere inanabiliyorsun.
-Bir şeylere inanmak beni bir şeylere bağlıyorsa bu şartlanmaktır. Beeen ezelden beridir hür yaşarım hür yaşarım, hangi çılgın banaaaaa hahahhahahah, çıkarın beni buradan orospu çocuklarıııı! Çıkar çıkmaz karını sikeceğim gözünün önünde!

Çırpınman boşuna, buradan çıkamazsın bu şekilde. Kaça bölüyorsun zihnini, bi an dünya beyefendisi biri olurken, nasıl birden çığrından çıkabiliyorsun! Sana kızmıyorum, çünkü zihnini kontrol edemiyorsun. Güçsüzsün sen, itiraf et! Belki itiraf etsen her şey düzelecek, boşalt zihnini!
-Karını boşalttığım gibi mi? hahahha altımda nasıl da inliyordu. Gülme lan, piç! gülmesenize. Anlayamıyorum. Anlatamıyorum. Anlamıyorsunuz. Beynim uğulduyor. Tüm harfler birer ses bombası ve milyarlarcası aynı anda patlıyor. Yardım edin bana. Gördüm notunuzu, "bilinçli deli" yazmışsınız bana. bildiklerim tek tek patlıyor beynimin içinde. Lütfen beynimi yok edin. Lütfen bu acıya bir son verin. Hem dünyanın en hissiz adamıyken hem milyarlarca insanın hissedebileceği şeyleri tek seferde hissetmek. Korkunç. Korkuyorum. Beni bilinçsiz deli yapın. Yemin olsun karınızı sikmeyeceğim. Yemin olsun o duvar aralarında karınca sürülerinin beynimi kemirmesine izin vereceğim. Açın beni, kurtarın beni. İçimdeki öfke tüm evreni yutabilir, Tanrıya ulaşabilmek için gök yüzünüzü delebilirim. Lütfen, kurtarın beni. Tanrınız bile olabilir! Bütün kitapları tek seferde yok edip, benliğinize yerleşmiş bütün kurallarınızı yok edebilirim. Haydi, lütfen; bilinçli deli olmak istiyorum. Kurtarın beni!

Hemşire hanım, iki doz daha uyuşturucu lütfen.
Uyu.. Evet böyle..
Bilinçli deliler kervanına gireceksin, inanıyorum.

17 yorum:

  1. İsteklerinin kıyıya savurduğu her parçası, döne dolaşa bir kaya gibi tam da yemek boruna oturacak. İşin sonunda sağlam çıkan tek kelime “deli” olacak. Seç demiş sanki biri. İçlerinden en tutarsız ve bir o kadar aklı başında olan kelimeyi uzaktan kavun seçercesine seçtin tezgâhtan. Önünde sonunda delisin. Önüne gelecek sıfattaki değişimlere karar mekanizması da belli. Solundakinin ne olduğu çok mu mühim? Delisin işte..

    YanıtlaSil
  2. bilinçli deliler kervanı.. hımmm tanıdık geldi bana :)

    YanıtlaSil
  3. Delilik neye göre kime göre?Toplumun dışında bakan düşünenler deli midir gerçekten?

    YanıtlaSil
  4. beyin kısa devre yapıyor bazen *-*
    bazen düşünüyorum gerçekten deliler nasıl algılıyor sen tercüman olmuşsun ;)

    YanıtlaSil
  5. " Bize bir kaç deli gerek , şu akıllıların yol açtığı duruma bak .. "
    Delilik kavramı kime göre neye göre değişiyor o da apayrı bir konu kanımca ....

    YanıtlaSil
  6. Severim çizgi dışı insanları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. işte soru.
      o çizgiyi çeken kim?
      anlatmak istediğim bu.

      Sil
  7. Bir yanı deli olmayan var mı ki? Belki deliliğinin farkında olamayacak kadar bilinçsizler var... Yaşasın delilik

    YanıtlaSil
  8. Bilinçli deli lanet gibi la:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle değil mi la? Ben Ankara da yaşıyorum buralarda böyle derler:)))

      Sil