23 Ekim 2015 Cuma

Yağmur..Yağmur..Yağmur.. Geri Verecek mi Zikilen Hikayelerimizi


Büyük kalabalıklaşıyoruz, kalabalıklaştıkça kabalaşıyoruz, kabalaştıkça büyüyoruz. Sıkıştık kaldık lan arada. Sağımız solumuz, önümüz arkamız aşılmaz duvarlarla çevrili. Kendimize ulaşamadan başkasının bizlere ulaşmasını, yaklaşmasını bekliyoruz. Türküde de diyor ya; bir fırtına tuttu bizi deryaya kardı..

Kim ulan bu rüzgar.. Hangi rüzgarın darbesiyle ters döndü hayatımızın şemsiyesi. Hangi rüzgarın yüzünden alıyoruz tepemize damla damla acıları. Hangi rüzgar yüzünden kaçıyoruz dört nala böyle acılardan. Hangi rüzgar kaydırdı ayağımızı da acılar deryasına düştük. Hangi rüzgar yüzünden boğulduk, hangi rüzgar yüzünden sırılsıklam düzüldük!

Ne tuhaf, acıyı acıyla kapamaya çalışıyoruz. Bir acıyı unutmak için üzerine başka bir acı ekliyoruz. Parladık, pırıl pırıl olduk. Pür pak acılarla dolup taştı her yanımız. Derin bir nefes, bir sessizlik desen yok; şehrin korkunç gürültüsü. Bedenimizi bir yere taşısak? Yok! Kafamızın o korkunç gürültüsü susar mı ki.. Susmuyor.. Susmayacak, amına koyayım!

Sus, susun, susun artık, susmalısın, susmalıyız. Lan yeter, yetti...
Siktiğimin düzeni. Siktiğimin harf topluluğu. Ne kadar da karışık ve saçma yazıyorum. Yazamıyorum. Hissizleştirdiniz beni, hissizleştim, hissizleştik. Ne yeniden sevdalanacak kadar filiz taşıyorum yüreğimde ne de bir acıyı devirecek kadar güç var bileğimde. Nakavt dedim, büyük âh çektim, domatesi kabuğuyla yedim, ruhum zonkluyor dedim. Duymadınız mı beni? Sert.. çok sert bir rüzgar verin. Alabora oldum, düzelemiyorum. Şemsiyem ters döndü, o şemsiye çoktan götüme girdi, açamıyorum...

16 yorum:

  1. O zaman ne diyoruz : yağmur yağmur yağmur yağmurrrr sessizce si*ecek birilerimiziii...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. patır kütür giriyor..
      sessizde becermiyor namussuz..

      Sil
  2. seni o kadar iyi anlıyorum ki.ama bazen binlerce şey diyecekmiş gibi hissederken hiçbirşey diyemiyorsun.çoğu yazında şahsımca bu durumla karşılaşıyorum.yazamıyorum birşey.
    acıyı acıyla kapatmak konusunda haklısın.ya başkasının acısını kendimize pay biçiyoruz ya da en altta kalan acımızı hortlatıyoruz.düşün ki giydiğimiz kıyafet, atletten başlıyor işte mevsime göre ince bir şey onun üstüne bir kalını vs vs.. bizde bir süre sonra atleti yani en altta kalan acıyı alıp tekrardan montun üzerine giymeye çalışıyoruz.sanırım bütün karmaşa bu.acı çekmeyi bile beceremiyoruz.ne dersin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nice borandan kardan geçtik de hala korkuyoruz be ıslanmaktan.
      tuhaf..

      Sil
  3. O zaman diyorum ki: "İnsan insanın kurdudur."

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan kendini kudurtur diye de ben bir virgül atıyorum o zaman

      Sil
  4. Derin deniz sarhosu olmak istiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kafası iyiyse haber verir misin..
      gelmek istiyorum

      Sil
  5. Yağmurlar ah o içimize yağan yağmurlar o biriken sızılar sancılar acılar hangi Luğata sığar ki ...hangi isyanın çığlıklarına gizlenir ki tıpkı yetim kalmış notlar gibi.
    sessiz kaldım ...O güzel yüreğinin sesine sağlık güzel insan ...

    YanıtlaSil
  6. Şu ilk cümlelerin 'Büyük kalabalıklaşıyoruz, kalabalıklaştıkça kabalaşıyoruz, kabalaştıkça büyüyoruz. Sıkıştık kaldık lan arada. Sağımız solumuz, önümüz arkamız aşılmaz duvarlarla çevrili.', nasıl da son birkaç günkü duygularımın yazıya dönüşmüş hali Safransarı. Sıkışmışlık duygusu nedense çok yoğun bende bugünlerde. Umarım fazla sürmez. :/ Teşekkürler duygularımı kaleme aldığın için. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. acılarımız bile kimliksizleşti
      bir ad koyamaz olduk farkediyor musun..
      ben teşekkür ederim :)

      Sil
  7. En iyisi tüm acılara hükümsüzdür diye ilan vermeli..

    Hırçın kaleminle sen hep yaz emi :)

    YanıtlaSil
  8. ben seviyorum bu asi halleri... sert sözleri... her durumu en güzel küfürler özetler değil mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü bir durum bu ifade şekli.. yani kullandığım argoyu diyorum, daha doğrusu küfrü. çünkü bir süre sonra hakikaten kendi küfür gibi hissediyor insan. ettiğin küfre dönüşüyorsun. edemediğin küfürlere de küfür ediyorsun.

      Sil