29 Ağustos 2015 Cumartesi

Alt Alta Yazınca Şiir Oluyor



Zamanın esiri olmuşuz farkına bile varamadan. Sağımız solumuz firari kaçak cümlelerle dolu. Bütün tasmalarımız ellerimizde. Kendi darağacımızda sallandırıyoruz keşkelerimizi. Sudan sebepler ıslatıyor bizi, sudan sebepler hırpalıyor. Sudan sebeplerden kaçıyoruz. Sırılsıklam olduk. Her yanımız toz olmuş. Biz toz olmuşuz. Biz yok olmuşuz. Hangi zaman.. hangi zamanın içinde sıkışıp kaldık? Hangi akrep zehirledi, hangi yelkovanın gölgesine siper ettik yüreğimizin gökyüzünü.

Karanlıktan korkuyoruz diye açık ettik bütün yaralarımızı. Mevsimlere, aylara, saatlere anlamlar yükledik. Yalnızlığa kafa tutabilmek için kendimizden vazgeçtik.
Yere düşen çiğ tanesiydik biz, olamadık bir türlü, bir türlü yağamadık. Bir damla olup hayat veremedik. Hep kaydık, hep kaydırdık ayakları; ayakta duramadık – sendeledik. Hüzne boğulduk, türkü söyledik, rakı içtik. Şimdi anason kafasıyla dönüyor hayaller. Bir şeye ihtiyaç var, bir şeylere. Bir su değiştirecek belki kimyamızı, belki o zaman yeşereceğiz. Belki o zaman anasondan rakılığa doğru dev balıklarla göç edeceğiz bilinmeyenlerin ülkesine.

Çok sustuk, çok…
Havlayan bir köpek kadar hırlıyor yüreğimiz. Ağzımızın içi kurak bir iklim kadar sert. Yüreğimizin üzerine çığ düşmüş. Enkaz altında bütün söyleyemediklerimiz. Ağzımızın içi çamur kokuyor. Her yanımız vıcık vıcık. Bir çiçeklik nasıl mı bataklığa dönüşür / evet o benim resmim / tam da vesikalık.. Biz hangi ara bataklık olduk. Bir el, bir ses ver. Boğuluyorum… boğuluyoruz. Yeşile aç yüreğimiz; açız. Yoksulluklarımız bitmeyecek, bitince aşk başlayacak biliyorum. Her adımda batıyoruz. Batıyorum. Eşeleme beni, eşelemeyelim birbirimizi. Çamura basarsan, kirlenirsin. Yaklaşma…

35 yorum:

  1. Tolga Abi Güzel yazı olmuş vesselam :D

    YanıtlaSil
  2. Alt alta yazmasan da şiir gibi oluyor =)

    YanıtlaSil
  3. Sen ne yazsan şiiir gibi oluyo nedense, kıskandırıcı-.- bu ara tam ruh halim bu son cümle..altın vuruş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ehehe estağfurullah
      başvekil kelime olunca sonrası geliyor bir şekilde. yan yana diziliş şekillerine bağlı sanırım

      Sil
  4. Yazdıkların o kadar güzel ki her seferinde kendimi buluyorum satırlarında cümlelerin de o güzel yüreğinin yürek sesine kalemine sağlık her zaman ki gibi harikasın .Senin yazdıkların her zaman şiir gibi hiç eksilmesin içinde ki satırlar ...

    YanıtlaSil
  5. Aynen...
    Bu güzel cümlelerin her birini alt alta yazsan güzel bir şiir derdim bu defa...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilk paragrafın sonuna kadar alt alta yazmıştım zaten
      baktım çok uzuyor, virgülle ayırmak daha mantıklı geldi :)
      teşekkür ederim.

      Sil
  6. Şiir konusu benim ilgi alanım, lütfen her horoz kendi çöplüğünde ötsün. :D
    Güzel güzel yazıyorsun okuyoruz işte, bir de şiir yazıp ekmeğime mani olmazsan sevinirim. :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kelimeler albayım, benim olayım kelimeler :)

      Sil
  7. Çok güzeldi Merve.Amacımı aşan şeyler yazmadan seni kutluyor ve çöplüğüme gidiyorum.Sevgiler sana ,bugün kutlamamız var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağfurullah, asıl ben çöplüğüme beklerim her zaman :)
      yalnız merve konusunda sanırım biraz kararsızım, o kim? :)

      Sil
    2. Şöyle ki.Cevabınızı yeni gördüm öncelikle ailecek bir nakil söz konusuydu.Nete girememiştim.Ben GİZLİ ÖZNE ile bir yazışmamda ki herşey normal görünüyordu.Yani yazı,yorum ve cevap.''İsminizi bilsem,erkek ya da kadın ;cevaplarım ona göre daha şen,ya da ciddi olur ''dediğimde ''Ben Merve..''diye cevap almıştım.Şimdi safran sarı,yine erkek misiniz,kadın mısınız bilemediğim için,yorumumu bu çerçevede değerlendirirseniz sevinirim.Yanlış anlamışsam mazur görün.Gerçekten sizi tanıyan arkadaşlarınızın da övdükleri gibi çok güzel yazmışsınız.Kutlarım.

      Sil
    3. Tolga ben, çok çok memnun oldum
      iyi izlenimler bırakmak ne güzel, her zaman beklerim.

      Sil
  8. Çamur doğamızda var. En güzeli bir heykeltıraşın aşkıyla var surete çevirebilmek. Varsın ağzımız çorak iklim gibi kuraklıktan çatlasın. Yalanlarla dolmasın yeter ki.

    Zamanı biz var ettik ama var ettiklerimize bile hükmümüz geçmiyor. Bir gününü saatine bakmadan geçirebilir misin? Ya da geç kalmaktan korkmayacağın bir günü hayal edebilir misin? Hepsi bir gün son bulacak. Kendi oyunumuzda kendimize yenilerek..

    Çok konuşturuyor satırların. Gidip biraz susayım en iyisi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeterince sustuk yahu..
      kaça kaça yorulmadın mı sende..

      Sil
  9. Oysa..
    Oysa diye başlayıp olmalıydık diye devam etse cümleler ne yazar..
    Kendi karanlığımızda umutsuz aydınlık arayan ateş böcekleriydik işte..
    Uzaktan güzeldik nihayetinde böcek..

    YanıtlaSil
  10. Alt alta koyup okudum.
    Şiir olarak kabul ettim.

    O topaç hiç düşmeden dönüyor ya, rüyadayız biz. Rüya değil de kabus. Bu yaşanılan her şeyin kabus olmasını istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O resmi hakikaten boşa koymadım, aynı onun gibi değil miyiz.. yalpalayıp duruyoruz.. hep bir düşme, kaybetme halleri..

      Sil
  11. Tamam kizginsiniz beyefendi , yarali bir parmaga isemek isterseniz bloguma beklerim!

    YanıtlaSil
  12. söylenecek çok şey varda..."da!!" işte!....bi selam verip kaçayım en iyisi ben:):):) kelimeler anlamını yitirince ister alt alta koy istersen yanyana bi bok olmuyo Tolga inan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o "da" yı çok iyi anladım cancan.. ama altta söylediğin şey o kadar doğru ki.. aslında başlıkta demek istediğimin bir yarısı orada.. kelimeler..

      Sil
  13. agiz dolusu küfür etcem sana Can :) anladin sen beni

    YanıtlaSil