8 Aralık 2012 Cumartesi

Off ki ne off bir daha off



Hoş geldin talihsiz yanım , nasılsın ?
İki gün ayrı kaldın benden dayanamadın değil mi ..
Sizlerden gelen mailler beni çok mutlu ediyor , çok çok önceden bu blog olayına girmediğim için pişmanım. Hep üşeniyordum.
En çok günlük yaşantımla ilgili yazılarımla ilgili istekler geliyor , doğalsın diyorlar. İnsanın yaşadıkları zaten doğal değil midir ? hee.

Geçen yine metrobüsteyken çevremde ki ergenler dikkatimi çekti. Herkesin elinde elinden büyük bir telefon , biri feysbukta diğeri tivitırda biri oyunda biri takmış kulaklığı geçmiş başka dünyalara. Zaten kulaklık olmadan toplu taşımalara giriş yasaklanmış.Bir yandan düşünüyorum daha iyi , tüm olanakları var ama hep eksik bir şeyler Ama biliyorum ki daha doğal şartlar altında yetişiyorlar. Mesela ; yüzünde gözünde bir sivilce çıktımı iki üç triplere girer hiç biri olmadı bir büyüğüne danışır bunun yaşının gerekliliği olduğu söylenir..
Bende öylemiydi ?
Onbeş yaşlarında filan yeni yeni sivilceler yeşermeye başlamıştı , kafama taktım niye çıkıyordu diye gittim dayıma sordum , az otuzbir çek pezevenk diyip iki gün geyiğini yaptı.O gün bugündür bir daha Şok gazetesi almadım. O zamanlar ne mümkün kızın elini gidip tutmak , lâkin her ay başı büyüklerimiz tarafından sorguya çekilirdik ; “ Sen hala milli olamadın mı la gundi “ ..

Şemsiye sorunsalı

Sabah yağmur sesiyle uyandım , hemde ne uyanmak bir şimşek bir gök gürültüsü hiiç delikanlılığa vurmuyayım tırstım. Kahvaltıyı yapmak için Memet ağabeynin oraya yöneldim Hüseyin abi oradaydı. Hüseyin abi çok tuhaf adam , bi yeşil montu var hava 40 derece de olsa -40 derece de olsa o montu giyiyor. Benide Pıtırpan olarak çağırıyor niyeyse.

Bigün merak ettim sordum ağabey bana niye Pıtırpan diye sesleniyorsun diye “ Oğlum çok seviyorum lan ben onu böyle uçuyo filan “ . Neyse , en azından sevildiğimi hissettim.
Onu her gördüğüm de bir şiir mırıldanırım biraz geyiğe vurarak. Önceleri hoşuna gittiğini düşünürdüm taa ki bir gün “ hay ben senin tipini sikiyim “ diyene kadar.
Çok gücüme gitmişti , bir daha şiir okumadım. Artık özlü söz söylüyorum daha çok hoşuna gidiyor. Neyse patatesli görünen ama içinde patates olmayan poğaçamı ve çayımı öldürdükten sonra yola koyuldum. Yağmur feci bindiriyordu durak eve yakın olduğu için 3 dakikada vardım , köprüden aşağıya inerken açılan şemsiyelerden korunmak için tabi zigzak çize çize geçiyorum . ulan göze bir gelse sıçtık !
Neyse götüm götüm durağa geçip metrobüse bindim. Tam orta kapının orada yerimi aldım gidiyoruz , birden kıçımı sert bir şeyin zorladığını hissettim. Aha dedim sıçtık biri niyetlendi .
Hızlıca döndüm arkaya tam dönerken bir darbe daha tam onikiden !
Hatunun teki şemsiyesinin kılıfını şaşırmış olacak ki kılıfı yerine götüme sokmaya çalışıyor.
“ Pardon beyefendi istemeden oldu. “
-         Yahu istemeden oldu da benim bildiğim şemsiye yanlışlıkla göze sokulur göte değil
 (metrobüstekilerin hoşuna gitmiş olacak ki gülüşmeler kahkahalar )
Hatun afallamış bir halde ;
“ Ya ama girdi mi kiii ? “

Hiiiç değişmeeez

Emrah Serbes’in “ Hikayem Paramparça” yı şiddetle tavsiye ederim. Toplu taşımada eğer oturuyorsam kitap okumayıda çok severim.
Sevmediğim bir şey de yanımda oturan kişiyle kitabı paylaşmak.
Hele bir seferinde almışım Uykusuz dergisini okuyorum , yanımda bir tane otuzbeş yaşlarında bir ağabey var. Hani insan bir çaktırmadan göz gezdirir değil mi ?
Bu resmen tepki veriyor , omzumdan dürtüp gösteriyor karikatürü “ Bahh sen Allan işine yaaa “ vohuhahahhaha

Neyse , yarı uykulu bir vaziyette gelirken eve doğru arabaya bir siyahi genç bindi. Hemen önümde altmışlı yaşlarda bir amca vardı onun yanına oturdu. Gözüm amcaya takıldı , hayatında hiç zenci görmemiş olacakki gözünü ondan alamıyor. Aha dedim geliyor bomba demeye kalmadan , zenci de dönüp amcaya bakmaya başladı , amca ne dedi dersiniz ?

-         “ Yegeeniimm memleket nereeee “


Yırtık don

Önceleri toplu taşımalarda bırakın yaşlı birini , bir bayan gördümmü ayakta hemen yer verirdim. Ama beni bu yaşlı teyzeler maf etti !
Omzuma dürdüp , yaaavvruum bir yer ver hele oturayım ayakta durayımmı dersin , arabaya binmeden önce geçip oturayım diye omuz vurmalar mı dersin ohooo say say bitmez.
Dün yaşadığım bir olayı anlatıcam.
Yine dönüş yolunda “Hikayem Paramparçayı” okuyorum , iett’nin en arkasının iki önünde ters bir vaziyette oturuyorum . Hem kitap okuyup hem ters okuyunca da insanın midesi bulanıyor hakket.Velhasıl biraz sonra tam arkadamdan bir ses geldi arkaya doğru sesleniyor.
Seslenen kişi yirmi beş yaşlarında tesettürlü bir bayan . aynı şu şekil ;
-         “ Gençler amcam ameliyat olmuşta hadi bir yer verin hadi “ .
Dönüp arkama baktığım da fena kıllandım tutamadım kendimi.
“ Pardon dedim , siz neden yer vermiyorsunuz ? “
Hiçbir şey demedi kalktı amcaya yol verdi.
Bu kadar :)


16 yorum:

  1. memleket nere güzeldii :))
    adama da lafı iyi oturtmuşsun :D :D
    yine gülümsetmeyi başardın :))

    YanıtlaSil
  2. ayy sesli güldüüümm yaa çok iyi geldii.. =))

    YanıtlaSil
  3. Supersin!! Ne de iyi demisin ;) seni daha önce takip etseymisim die ne güzel yazılar kaçırmışım ;)

    YanıtlaSil
  4. İlginççç:)))
    Yaşlıları çok seviyorum,saygım sonsuz ,e bende yaşlanıyorum artık:)

    YanıtlaSil
  5. :) bir defasında hastayım midem ağrıyor otobüse bindim ama nadir bindiğimden kalabalık ürküttü beni, yavaş yavaş ilerlerken sağolsun biri kalktı yer verdi, ben mahçup oturun siz lütfen derken ayının biri beni ittiği gibi geçip kendi oturdu. Hiç unutamıyorum o 'AYI'yı..

    YanıtlaSil
  6. "Şimdi otobüs gelir biner gideriz" der ya şiir,
    sen hep otobüslere bin, sen hep kıyısından geçtiğimiz insanları, yaşamları bize anlat, sen hep gülümset, yani sen hep yaz olur mu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. " Dönmeyeceğimiz bir yer belle , başa türlüsü güç.."
      Eksik olma arkadaş , elimiz klavye tuttukca yazıyoruz işte :)

      Sil
  7. her birine ayrı bir güldüm sen çok yaşa emi:D

    YanıtlaSil
  8. durakta beklerken hamile bir kadın geldi. klasik "....dan geçer mi" sorusunu sordu. "evet" dedim. "aynı istikamete gidiyoruz." otobüs geldi kadına buyrun dedim o an biri kadını ve beni ittirdi. 50 yaşlarında bir adam. "saygısızlar sizi, yaşılara öncelik tanıyın biraz , terbiyesizler" diye azarlayarak söylene söylene bindi otobüse ... (soğan yemiş herhalde, leş gibi kokuyordu)
    şimdi bu durumda öncelik kime aitti :) yaşlı olduğunu iddia eden adama mı, hamile kadına mı :) Yoksa bana mı :D Herkesin ortasında o şekilde azarlanmak çok koydu da hala bu konu üzerinde düşünüyorum :D

    YanıtlaSil