24 Eylül 2012 Pazartesi

Neden , Nideeen , Niçuuunn , Uçuuuunn!


Blogdaşlarımm , benim kusursuz dinleyici ve yazar arkadaşlarım..
Bu aralar sürekli neden been diye soruyorum kendi kendime . Kimseye yaranmak gibi bir niyetim olmamasına rağmen hep öyle konuma düşünüyorum ve artık sıkılıyoruummm . Beybifeys suratım şu yukarıda ki resim gibi oldu , yeter ulan sayıylamı veriyorlar sizi bana !
Yahu gusul musül kesmiyor beni , o kadar abdestli dolaşıyorum yine başıma gelmeyen kalmıyor.
Yok hakikaten bu toplu taşımada benim başıma gelenler  kimsenin başına gelmemiştir. Ne fordculuğum kaldı , ne sapıklığım kaldı , ne entelliğim kaldı , ne piçliğim kaldı ne efendiliğim kaldı ! bu tüm saydıklarımı bir hafta içinde söylediler bana..

1-     Fordcu Tolga : Sabahın sekizinde metrobüse binmek demek tıkış tıkış binmek demek değil mi ? götü başı oynaştırmayacaksın arkadaş ! Zaten o kadar sıkışık oluyor ki içeride solumaya hiçbir canlıya yer kalmıyor. Sinek bile müsaade istiyor , ağabey bir müsaade et iki ilişeyim şuraya !
   E hal böyleyken sen çantandan kitap , telefon , ayna vs vs çıkarmak istersen hareket etmek zorunda kalırsın değil mi ? Sıkmış apış aram kokan parfümünden önümde oraya buraya teptiriyor poposunu , e bende erkeğim lan herkeste olandan bende de var değicek tabi rahat dur ! ondan sonra neymiş ; Ayyhh biraz çekilirmisinizz..
Ohoooooo zaten sana değdirmemek için benim arkada neticeme neler oldu neler hey gidi heyy dua etki sana sadece ben değdiriyorum ! Benim popo Taciroğlu beyazpeynirine döndü yağlımı yağsızmı kontrol ediyorlar anasını satayım !
Fordu sadece kullanırken severim ; bknz : Ford Fokus !

2-     Entel Tolga : Toplu taşıma da ki olmazsa olmazım karikatür dergilerimdir. Genelde hep ayakta yolculuk yaptığım için kitap almam , o gün öyle denk geldi hediye gelen kitaba arada bir göz atarım diye aldım yanıma , şansıma boş yerde vardı Küçük Çekmece’den Aksaray’a epey okurum diye düşündüm. Velhasıl , yanıma oturan orta yaşlı bir ağabey ile aynı karikatürü paylaştık , daha doğrusu ben okuyordum oda göz gezdiriyordu. Arada bira göbeği sallanıyordu gülmekten “ Hıhhıhhhıhhh” neyse o ağabey indikten sonra hemen yanıma daha sonra dan öğretmen olduğunu öğrendiğim bir abla oturdu 45-50 yaşlarında falan filan (teyze demeye tırsıyorum bir ara dedim anandır teyze dediler :\ )
Elimde ki ‘’Aziz Nesin’’ kitabını ve karikatürü görünce ses ayarımı dengesiz yoksa isteyerek mi yaptı bilmiyorum ama aynı şöyle dedi “ Bak bak keşke herkes senin gibi entelektüel olsa , kitap okusa gündemi takip etse..”
Laf ağızdan çıktıktan sonra bana bir Entel havası çöktü , çok başka bakmaya başladım etrafa
Immm siz Türkler nasıl dersiniz , hee kuul kuul.
-Arada göz gezdiriyorum efendim dedim , öyle hep yaptığım bir şey değil.
Hemen aldım cevabımı ; pekte mütevaziyiz
-hee evet ondan da olabilirim.
Etrafımda ki bakışlar rahatsız etmeye başladı beni , hemen kalktım bir bayana yer verdim .. ama lanet olsun o yeni nesil baksırım apış arasına öyle girdi ki ulan tüm gözler de üzerimde bir şey yapamıyorum.
Ver sloganı ; Entellerin donu entel gibidir !
Yeni nesil baksırlara hayır !

3-     Piç Tolga : Geçen muhabbetini yapmıştım , bu feysbukta ki konuşulanlarla gerçek hayatta konuşulanlar çok farklı , daha doğrusu konuşma şekli çok farklı.
Ya eciş bücüş konuşurlar , ya hiç konuşamazlar , ya göz teması kuramazlar vs vs..
Birde şöyle bir olay var , sempatiklik her bireyde olması gereken bir olgudur bana göre. Lâkin onun dozajını biraz aşarsan eğer sempatiklikten piçliğe anında terfi edersin.
Karşılıklı iki koltuğun arkaya bakan tarafının sağında oturuyorum , cam kenarında.
Birden bir baktım etrafımı kızlar sardı , telaşları olduğu belliydi bir üniversite mevzusu sardırdı gittiler. Aralarından biri açık öğretim konusunu açınca benim kafamda dııınnngg diye çan çaldı . uzun yol kızla bakış bakış nereye kadar , iki geyiğin dibine vururuz zaman geçer diye düşündüm. Bi sözde harç kaldırımından daldım konuya , herkes aynı dertten müzdarip.Konudan konuya atladık öyle , bloğumun adını verdim onlara bakalım bu yazıyı okuyacaklar mı  (Ceren , Ceren , Ezgi) :)
-         Aaaa düz güncel yazılarmı yazıyorsun ?
-         Yok , genelde şiirlerimi paylaşırım
Biri atılıyor , kaldımı onlardan beee?
Diğeri vuhuuu
Öbürü ses yok.
Olay şiire , güzel söze gelince hemen ikili ilişkiler açıldı tabi. Ben de en sıkıldığım şeyi paylaştım.
Ama hakikaten öyle değil mi ?
Romantik olursun , çok baydı derler
Komik olursun , ne kadar geyikcisin az ciddi ol derler
Arada iki kelam edersin , çok durgunsun derler
Öpersin , ben öyle kızlardan değilim der
Seversin , fazlasını ister
…….sin , hadi evlenelim der
Ciddi olduğunu anlaması için gider en sevdiklerinle tanıştırırsın , boğuyorsun der
Eeee ne yapalım yahu ? nedir bu memnuniyetsizliğin sebebi !
Zaten duygusal boşlukları doldurmaktan usandım , yeter daaa yeterrr !

Neyse , konuşma gayet akıcı devam ederken telefonum çaldı , arayan Teyzem di yine bilgisayarını yaptırmak için beni arıyodu , Cevizlibağda olmama rağmen “Kadıköydeyim benimcanım” dedim. Ulan karşıya bi baktım kısa saçlı Ceren bana piç dedi. Dediğini gördüğümü görünce ayaklandılar , kalktılar hepsi iki durak sonra indiler.
Sanki onca muhabbet hiç edilmemiş gibi. Kendimi telesekreterdeki otomatik konuşanlar gibi hissettim , öyle konuştum konuştum dıııtt çıkış tuşuna basıp çıktılar.

Olmuyor ..Bir kez daha anladım ki kime ne yapsan yaranılmıyor..
Bir altta ki yazıma olan güzel dilekleriniz / yorumlarınız için çok teşekkürler , bazı arkadaşlar hep öyle duygusal tarafımı görmek istiyorlar ama inanın çok çekilmez biri olurum öyle , bazen yalandanda olsa gülmek gerek.



Ağzımla at tuttum , sütçü beygiri lan o dediler

8 yorum:

  1. Senin toplu taşıma araçlarıyla ne alıp veremediğin var anlamadım gitti :)
    Bak etrafındakileri korurken olan sana olacak demedi deme sonra :p :D

    YanıtlaSil
  2. :)))) önce bir kahkaha simgesini yerleştireyim..sabah sabah önce güldüm, sonra " bu safran sarı" bizim yazıların da iyi dalgasını geçer"...dedim...
    toplu taşımalar benim de çok ilgimi çeker.insanlar çok komik,kızgın ve deliiii..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok yok tuzlularda anasının gözüsün takip ediyorum :p

      Sil
  3. dolup dolup taşmışsın.iyi ki bloglardan vergi neyin almıyorlar,bak paşa paşa yazıp rahatlıyoruz:)

    hadi hadi iyisin iyi:p

    YanıtlaSil
  4. :) hahaha yazıyı okurken çok güldüm metrobüs her bindiğinde ayrı hikaye verir binbir surat görüyoruz sonuçta, ee sen yine de dikkat et ne olur ne olmaz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman kötü kolla g*tü diye boşa dememişler :d

      Sil